Paste cu ciuperci şi sos de smântână
Vrei o cină rapidă şi gustoasă? Iată ideea noastră: paste cu ciuperci şi sos de smântână
Ingrediente pentru paste cu ciuperci şi sos de smântână
200 g paste spirale 500 g ciuperci proaspete 4 căţei de usturoi 1 ceapă mică 200 g smântână 200 ml lapte 1 lingură făină verdeaţă tocată pentru decor sare piper asortat 1 lingură ulei de măsline
Mod de preparare pentru paste cu ciuperci şi sos de smântână
Se fierb pastele al dente în apă cu un praf de sare, se clătesc cu apă rece şi se lasă la scurs. Se călesc ceapa şi usturoiul tocate mărunt în uleiul încins. Se adaugă ciupercile curăţate şi tăiate felii. Se lasă la foc mic până scade apa.
Se omogenizează smântâna cu laptele şi făina. Se toarnă amestecul peste ciuperci şi se fierbe câteva minute la foc mic, amestecând continuu să nu se prindă. Se condimentează cu sare şi piper zdobit, după gust. Se servesc alături de paste, presărate cu verdeaţă tocată.