Paste cu ficat şi tomate

27 mai 2014   Mâncăruri rapide

Pastele sunt cel mai uşor de făcut. Această reţetă este perfectă dacă nu ai prea mult timp să stai în bucătărie.

Ingrediente:

300 g ficat de vită sau de porc 250 g paste 50 g caşcaval 100 g slăninuţă afumată 50 ml supă de legume ½ ceapă 2 roşii (sau pulpă de roşii conservată) boia de ardei dulce busuioc verde sare piper

Mod de preparare:

Rumeneşti la foc mic într-o cratiţă cu fundul gros slăninuţa afumată, tăiată cubuleţe. Adaugi ceapa tăiată mărunt şi când aceasta începe să se rumenească, uşor, adaugi ficatul tăiat fâşii. Presari boia de ardei dulce.

Când ficatul începe să-şi schimbe culoarea, adaugi supa de legume şi roşiile curăţate de pieliţe, tăiate felii sau cubuleţe. Laşi totul să fiarbă 15 minute la foc mic. Condimentezi cu sare şi piper.

Fierbi pastele conform indicaţiilor de pe pachet, apoi le strecori şi le aşezi într-o formă termoizolantă. Aşezi peste ele ficatul şi sosul obţinut în timpul preparării. Opţional, poţi presăra caşcaval ras.

Dai vasul la cuptor pentru 7-8 minute şi aduci la masă preparatul cald, ornat cu busuioc.

Mai multe