Paste cu pui şi ciuperci şi sos Pesto FOTO

27 iunie 2016   Mâncăruri rapide

Reţeta pe care ţi-am pregătit-o astăzi este perfectă pentru mesele speciale din vara aceasta. Încearcă o porţie de paste cu pui şi ciuperci şi sos cremos Pesto, completate de gustul roşiilor deshidratate. În doar 30 de minute, preparatul este gata, iar familia ta va fi încântată!

Ingrediente

1 lingură ulei de măsline 150 g pulpe de pui, dezosate, tăiate fâşii 15 g roşii deshidratate, scurse de ulei, tocate ¼ linguriţă fulgi de ardei iute roşu 120 g ciuperci, feliate 3 căţei de usturoi, tocaţi sos Pesto, după gust (află aici cum se prepară sosul Pesto) 240 ml lapte ¼ linguriţă sare 230 g penne busuioc proaspăt, tocat

află aici cum se prepară sosul Pesto

Mod de preparare

Încingi uleiul de măsline într-o tigaie, la foc mediu. Adaugi carnea de pui mărunţită, roşiile deshidratate scurse de ulei (tocate în bucăţi mici), presari fulgii de ardei iute. Sotezi 1 minut la foc mediu.

Adaugi ciupercile feliate. Dacă este nevoie, pui încă o lingură de ulei de măsline.

Sotezi încă 2 minute sau un pic mai mult, până când carnea de pui este făcută, iar ciupercile sunt moi.

Adaugi usturoiul, sosul pesto, laptele şi un praf de sare. Fierbi totul, reduci imediat flacăra şi fierbi la foc mic, amestecând continuu, până la omogenizarea tuturor ingredientelor. Iei de pe foc, guşti şi adaugi mai multă sare, dacă este nevoie.

Fierbi pastele conform indicaţiilor de pe pachet, scurgi apa şi le adaugi peste sos. Dacă este cazul, reîncălzeşti sosul. Pentru servire, toci puţin busuioc proaspăt.

Mai multe