Paste cu sos
Pentru o cină rapidă recomandăm această reţetă. Pe lângă faptul că se face repede, este hrănitoare şi are un gust deosebit.
Ingrediente:
3 ardei graşi roşii 6 căţei de usturoi 1 lingură ulei de măsline 1 lingură oţet balsamic 125 g migdale 125 g roşii 1 cană parmezan ras 1/3 cană ulei de măsline 500 g paste pâine sare piper
Mod de preparare:
Încălziţi cuptorul la 180 grade C. Pregătiţi o tavă pe care tapetaţi hârtie pentru copt. Puneţi ardeii întregi şi usturoiul în tava pregătită. Stropiţi cu puţin ulei şi oţet. Coaceţi ardeii timp de 15 minute. Apoi lăsaţii să se răcească şi curăţaţii de piele.
Pentru sosul pesto. Puneţi ardeii, usturoiul, migdalele, roşiile, pramezanul şi uleiul într-un bol şi amestecaţi cu un mixter timp de 2-3 minute până se omogenizează. Când s-a făcut, transferaţi pasta rezultată într-un castron.
Fierbeţi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi scurgeţi apa şi le lăsaţi puţin să se răcească. După ce s-au răcit, le puneţi într-un castron, adăugaţi sosul pesto peste ele şi amestecaţi.
Se serveşte cu pâine.
Sursa: au.lifestyle.yahoo.com