Paste cu sos de roşii
Pastele nu fac parte neapărat din categoria meselor grele, gătite cu tomate şi sos vegetarian, îţi oferă o alternativă sănătoasă atunci când simţi nevoia să mai faci schimbări în meniul tău.
De ce ai nevoie pentru a prepara paste cu tomate şi sos vegetarian
1 lingură ulei de masline
2 cepe mari, tăiate mărunt
2 legături de frunze de ţelină, tocate mărunt
2 cartofi, pisaţi
1 fir de praz, tăiat mărunt
2 ardei roşii, tăiaţi şi curăţaţi
300 g paste în forma dorită
400 g sos de roşii
oţet de mere după gust
parmeza ras, după gust
Cum se prepară pastele cu roşii şi sos vegetarian
Pune uleiul la încălzit într-o oală potrivită, în care adaugi ceapa, frunzele de ţelină, cartofii şi prazul şi găteşte-le la foc mic timp de 20 de minute. Adaugă ardeii şi mai lasă-i pe foc încă 10 minute, iar la final sosul de tomate cu puţin oţet de mere, după gust. Fierbe tot amestecul încă 20 de minute.
Găteşte pastele urmând instrucţiunile de pe pachet. Între timp dă sosul prin blender, până devine moale. Scurge bine pastele şi amestecă-le cu sos. Asezonează cu parmezan ras pe deasupra şi rucola.
Sursa http://www.bbcgoodfood.com