Paste la cuptor cu afumătură
Printre cele mai simple şi rapide mâncăruri se numără şi pastele. Pastele se fac aproape din orice, mai ales la români. Pastele te salvează atunci când eşti lihnit de foame şi vrei să înfuleci ceva gustos cât mai repede. Se prepară la prânz sau la cină şi sunt extrem de bune. Iar această reţetă de paste la cuptor cu afumătură este delicioasă, se asemănă cu o mâncare de afumătură ca la ţară.
Aşadar, nu ezita să încerci una dintre cele mai simple şi săţioase reţete de paste, pe care le obţii foarte uşor şi foarte repede. afumătura poate să fie orice fel de carne afumată, mai puţin carne de peşte. Reţeta este cu bacon, însă se poate folosi la fel de bine o bucată feliată de kaiser.
Ingrediente Paste la cuptor cu afumătură:
- 300 de grame de paste de care vrei
- 100 de grame de parmezan
- 100 de grame de bacon
- 150 de ml smântână de gătit
- 2 litri de apă
- 1 lingură de ulei
- Sare
- Piper
- Oregano uscat
Mod de preparare Paste la cuptor cu afumătură:
Pastele se fac punând cei 2 litri de apă la fiert cu lingura de ulei şi un praf de sare, când începe să clocotească se pun şi pastele. Se lasă conform instrucţiunilor.
Baconul sau orice bucată de afumătură se pune tăiat felii sau bucăţi la rumenit în tigaie. Trebuie să prindă o culoare aurie. Se toarnă apoi şi smântâna de gătit şi se lasă la foc potrivit pentru ca sosul să se îngroaşe.
Se pune apoi jumătate din cantitatea de parmezan, sarea, piperul şi oregano. Se mai lasă puţin pe foc. Când pastele sunt gata, se strecoară şi se trec sub un jet de apă rece, apoi se pun la cuptor pentru a prinde un gust şi mai bun, presărate cu puţin parmezan sau brânză.
Se servesc calde presărate cu parmezan sau brânză sărată. Dacă îţi place mai mult sosul roşu, poţi face cu câteva roşii sau bulion. În acest caz se pune busuioc în loc de oregano. Poftă bună!