Pateuri cu brânză şi caise din compot
Zemoase şi parfumate, caisele sunt adevărate remedii dulci pentru o mulţime de boli şi pentru frumuseţe. O cură de două săptămâni, în care mănânci 500 de grame de caise zilnic, te va revigora şi-ţi va face plinul de vitamina şi de oligoelemente.
Ingrediente (8-10 porţii)
500 g aluat de foitaj 1 ou 250 g brânză de vaci 5 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat 60 g unt 1 gălbenuş 1 vârf de cuţit coajă de lămâie 6 jumătăţi de caise din compot
Cum se prepară
Foaia de aluat o întinzi puţin şi o tai în şase pătrate. Aduni marginile la centrul fiecărui pătrat de aluat, apeşi uşor ca să se lipească şi ungi cu ou bătut.
Mixezi brânza cu zahărul, untul topit, zahărul vanilat, gălbenuşul şi coaja de lămâie. Aşezi în fiecare centru al cuiburilor compoziţie de brânză şi deasupra pui câte o jumătate de caisă. Le aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le introduci în cuptorul preîncălzit pentru 20-30 de minute, la foc potrivit.