Penne cu pui şi roşii

5 iulie 2017   Mâncăruri rapide

Uşor de preparat, la cuptor, pastele cu pui şi roşii sunt atât de gustoase încât nu vor rezista prea mult în farfurie.

Ingrediente

1 lingură ulei

450 g piept de pui, tăiat cubuleţe

600 g sos marinara

400 g brânză ricotta

250 g mozzarella sau telemea

75 g parmezan ras

450 g roşii cherry, tăiate pe jumătate

450 g penne

busuioc proaspăt, după gust

sare şi piper

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 176 °C. Pregăteşti pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Condimentezi bucăţile de piept de pui cu sare şi piper, după gust. Le rumeneşti într-o tigaie, în puţin ulei încins, 5 minute. Într-un bol, amesteci sosul marinara cu brânza ricotta, jumătate din mozzarella mărunţită, 50 g parmezan şi jumătate din roşii. Condimentezi, după gust.

Combini cu pastele şi carnea de pui. Aşezi într-un vas termorezistent. Presari restul de brânză. Adaugi, uniform, roşiile rămase. Dai la cuptor aproximativ 30-35 de minute. Serveşti cu frunze de busuioc.

Sursa http://theblondcook.com

Mai multe