Pere în aluat

26 august 2016   Mâncăruri rapide

Îmbracă aceste delicioase fructe ale toamnei, cu precădere, într-un aluat crocant.

Ingrediente 3 pere tari 200 ml vin roşu 500 ml apă 150 g zahăr tos 1 baton scorţişoară 50 g ciocolată amăruie 50 g alune de pădure 75 g unt topit 3 foi de plăcintă

Cum se prepară

Speli perele, le tai codiţele (pe care le păstrezi), le cureţi de coajă şi le scoţi seminţele. Pui la fiert vinul cu apa şi scorţişoara, iar când începe să fiarbă adaugi perele. Ai grijă ca ele să fie acoperite de lichid. Laşi până când se înmoaie. Opreşti focul şi le laşi să se răcească bine în vin.

Amesteci 50 g de unt topit cu ciocolata ruptă bucăţele şi cu alunele zdrobite. După ce omogenizezi bine ciocolata, umpli cu ea perele răcite. Tai cele trei foi de plăcintă în bucăţi atât cât să cuprindă fiecare pară în parte. Le ungi cu restul de unt, presari cu zahăr, înfăşori perele şi le pui codiţele păstrate. Repeţi până termini ingredientele. Dacă vrei, din aluatul rămas poţi decupa frunzuliţe pe care să le lipeşti pe fiecare pară în parte. Întinzi hârtie de copt într-o tavă şi aşezi perele. Le coci la temperatură mare, aproximativ 20 de minute.

Mai multe