Pere în sos de vin

23 decembrie 2015   Mâncăruri rapide

Dacă vreţi un desert simplu şi mai rafinat, puteţi prepara acesre pere în sos de vin.

Ai nevoie de (2 porţii)

2 pere 200 ml apă 200 ml vin roşu demisec 1 baton de scorţişoară 100 g zahăr 1 lămâie 3 cuişoare 2 boabe de piper

Mod de preparare

Tai perele în partea de jos, astfel încât să aibă echilibru pentru a sta în farfurie şi le descojeşti. Pentru a nu-şi schimba culoarea cât timp prepari sosul, le pui într-un vas cu apă, în care storci câteva picături de lămâie.

Într-o cratiţă pui zahărul, apa, condimentele, câteva felii de lămâie şi fierbi amestecul 5 minute. Adaugi perele, vinul şi laşi pe foc 30 de minute. Încerci o pară cu o scobitoare şi, dacă este uşor moale, le scoţi pe o farfurie. Mai laşi sosul să fiarbă aproximativ 20 de minute până când se îngroaşă. Serveşti cu sos de vin.

Mai multe