Pere în vin

29 octombrie 2013   Mâncăruri rapide

Această reţetă de pere in vin am primit-o de la cititoarea noastră Alina Paduraru! Mulţumim. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro!

Ingrediente: 3 pere 1 sticla vin roşu demidulculce condimente vin fiert 3 linguri zahăr 2 beţe scorţişoară 1 linguriţă amidon frişcă, mentă (opţional)

Mod de preparare:

Puneţi vinul la fiert într-o cratiţă încapătoare, adăugaţi zahăr, scorţişoară şi condimente după gust. Lăsaţi-l  să fiarbă cam 5 minute. Între timp curăţaţi perele, păstrandu-le codiţele. Adăugaţi perele curatate în vin şi lăsaţi totul sa fiarbă, la foc mic, circa 40 de minute.  Din când în când, întoarceţi perele. Când vinul a scazut, iar perele sunt fierte, adăugaţi amidonul dizolvat în puţină apă şi lăsaţi sosul să mai fiarbă 3 minute.

Aşazaţi aceste pere in vin pe un platou. Stropiţi-le cu sosul de vin! Decoraţi totul cu frişcă şi frunzuliţe de mentă proaspată.

Briose cu pere

Briose cu pere

Carne de pui cu pere

Carne de pui cu pere

Desert la pahar cu pere

Desert la pahar cu pere

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititoarele noastre şi aparţin acestora. Mulţumim.

Mai multe