Piept de pui umplut cu spanac şi feta
Pieptul de pui poate fi pregătit cu numeroase umpluturi, însă combinaţia de spanac şi brânză feta este cu adevărat delicioasă. Vei descoperi savoarea acestor ingrediente la fiecare bucăţică de carne de pui pe care o vei gusta. Încearcă şi tu reţeta de piept de pui umplut cu spanac şi feta!
Piept de pui umplut cu spanac şi feta - Ingrediente (4 porţii)
400 g spanac proaspăt 100 g brânză feta, mărunţită ½ linguriţă fulgi de ardei iute roşu, opţional 4 bucăţi de piept de pui, dezosat şi fără piele sare piper 2 linguriţe boia 50 g brânză mozzarella rasă (sau brânză cheddar)
Piept de pui umplut cu spanac şi feta - Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul la foc potrivit. Prepari o tavă de copt nu prea adâncă şi o tapetezi cu folie de aluminiu, apoi o dai deoparte.
Într-o tigaie mare şi adâncă, adaugi un strop de ulei de măsline, căleşti spanacul la foc mediu până se înmoaie frunzele (aproximativ 3-5 minute).
Adaugi feta tăiată bucăţi mici şi continui să căleşti până când brânza s-a topit, aproximativ 1 minut. Încorporezi fulgii de ardei iute, dacă foloseşti, apoi dai deoparte umplutura.
Aşezi cele 4 bucăţi de piept de pui pe tava pregătită. Cu un cuţit ascuţit, tai pieptul din loc în loc, dar să fie suficient de adânci crestăturile.
Poţi face 6 sau 8 tăieturi pe fiecare bucată de pui. Umpli fiecare şanţ cu umplutura de spanac şi brânză feta.
Condimentezi cu sare şi piper după gust, apoi pui boiaua. Razi brânza mozzarella peste pieptul de pui, apoi dai tava la cuptorul încins, între 20 şi 25 de minute.
Poţi să foloseşti grill-ul (dacă cuptorul tău are această funcţie) 10 minute, dacă vrei ca brânza de deasupra să fie mai rumenită. Serveşti acest preparat cald, cu garnitura sau salata preferată.
FOTO Shutterstock