Piure la cuptor

12 noiembrie 2013   Mâncăruri rapide

Ingrediente:

1 kg cartofi albi 4 ouă 4 linguri cu smântână 6 crenvurşti 1 ardei gras roşu 1 ceapă 1 vânătă 100 g caşcaval

Mod de preparare:

Timp de preparare: 55 min

Dificultate: mică

Fierbi cartofii în apă cu sare şi după ce s-au fiert şi i-ai scurs de apă îi pasezi. Amesteci apoi pasta de cartofi cu ouă şi smântână şi condimentezi după gust. Cureţi ceapa, o tai peştişori şi o înmoi în ulei după care adaugi ardeiul gras, crenvurştii şi vânăta. Le laşi să se călească împreună şi, când sunt aproape gata, le iei de pe foc.

Împarţi piureul în două, pui un prim strat într-o tavă, peste el pui amestecul de legume şi crenvurşti, acoperi cu al doilea strat de piure şi dai la cuptor. Cu 5 minute înainte de a fi gata, scoţi tava, presari caşcavalul şi mai laşi 5 minute să se gratineze. Aduci la masă cu murături.

Mai multe