Plăcintă de roşii cireaşă şi brânză
Această plăcintă poate fi servită ca fel principal la masa de prânz.
Ingrediente:
250 g aluat pentru plăcintă 20 g unt un gălbenuş de ou 125 g brânză smântână muştar iute un ou întreg o legătură arpagic 350 g cireaşă sare piper
Mod de preparare:
Se pune aluatul într-o tavă rotundă cu margini joase, unsă cu unt, astfel încât marginile să formeze o mică bordură. Se fac câteva înţepături în aluat cu vârful unui cuţit, apoi se unge cu gălbenuş de ou. Se pune hârtia cerată deasupra tăvii, apoi se pune o greutate care să apese hârtia şi se coace la 185 grade Celsius timp de 15 minute. Se pot folosi şi forme mici pentru aluat, dar timpul de coacere va fi mai mic.
Se pasează brânza cu o furculiţă, apoi se amestecă cu smântână, o lingură de muştar şi un ou întreg. Presăraţi deasupra cimbru tocat. Se îndepărtează hârtia de pe aluat şi se pune amestecul cu brânză. Se încălzeşte cuptorul la 205-225 g Celsius. Se pun roşiile în brânză (tăiate sau întregi, cum doriţi), aranjate în cerc şi apropiate una de alta, ca să nu se scufunde în timpul coacerii.
Se pune la cuptor 15 minute. Plăcinta poate fi servită imediat.
FOTO pinterest.com