Pogăcele cu brânză sărată. O reţetă tradiţională

12 ianuarie 2015   Mâncăruri rapide

Pogăcele sunt numai bune ca aperitiv, mai ales atunci când vrei să pari o gospodină cu talent. Iată o reţetă tradiţională, ca la bunica, de pogăcele cu brânză sărată.

Ingrediente pogăcele cu brânză sărată:

- 700 gr făină - 25 gr drojdie (un cub) - 2 gălbenuşuri - 400 ml lapte cald - 100 gr untură - 1 linguriţă de sare - 1 linguriţă de zahăr

Umplutură pogăcele cu brânză sărată:

- 100 gr brânză de burduf

- telemea veche de vacă în combinaţie cu 50 gr de parmezan (în cazul în care nu vă place brânza de burduf)

Cu albuşurile pensăm pogăcelele cu brânză sărată la sfârşit, unde putem adăuga sare, paprika şi chimen, după placul vostru.

Mod de preparare pogăcele cu brânză sărată:

Ingredientele pentru aluat se pun într-un bol şi se amestecă bine cu mixerul, apoi se lasă timp de 30 de minute la dospit. Dacă nu aveţi untură de casă, puteţi folosi din comerţ, de la ţărani ar fi de preferat. Dacă totuşi nu vreţi să puneţi untură, folosiţi margarină. Oricum, trebuie să miroasă frumos a jumări, aşa iese reţeta tradiţională autentică.

În acest timp brânza se amestecă la mixer pentru a fi mai uşor de întins.

După ce a crescut aluatul bine, se împarte în două. Se ia prima parte şi se întinde bine cu făcăleţul până se face o foaie mai subţire, dar rezistentă. Se întinde brânza cu o paletă mai lată. Apoi se împătureşte de 3 ori, mai întâi pe lung, apoi pe lat. La fel se procedează şi cu cea de-a doua foaie. Apoi se lasă împăturite pentru 10 minute.

Pacheţelele se iau din nou la întins, de data asta mai groase, cam 1 cm grosime. După, se ung cu albuşurile şi se presară chimenul. Se pot face forme cu un pahar mai mic sau tăiate cu forma de pizza în pătrăţele, aşa se face mai puţină risipă şi le faceţi mai rapid. Pe tavă se pune hârtie de copt, iar aceste pogăcele cu brânză sărată se pun la distanţă de 2 cm una de alta. Se lasă pogăcelele cu brânză sărată la copt pentru 20-30 minute la 180 de grade la cuptorul preîncins.

Aveţi o reţetă tradiţională de pogăcele excelente ca la bunica! Poftă bună!

Tort cu portocale şi frişcă

Tort cu portocale şi frişcă

Cea mai simplă reţetă de pandişpan

Cea mai simplă reţetă de pandişpan

Pandişpan pufos cu mere

Pandişpan pufos cu mere

Mai multe