Prăjitură cu ciocolată albă şi nucă de cocos

5 august 2015   Mâncăruri rapide

Simplu şi rapid de realizat, prăjitura cu ciocolată albă şi nucă de cocos nu necesită coacere, iar tu vei savura alături de prietenii tăi desertul momentelor împreună.

De ce ai nevoie pentru prăjitură cu ciocolată albă şi nucă de cocos

  • 125 gr unt;
  • 25 ml smântână;
  • 200 gr ciocolată albă;
  • 200 gr caise deshidratate;
  • 250 gr biscuiţi sfărâmaţi;
  • 130 gr de fulgi de cocos.

Pentru glazura:

  • 25 gr unt topit;
  • 2 linguri de zeamă de lămâie;
  • 350 gr zahăr pudră.

Mod de preparare prăjitură cu ciocolată albă şi nucă de cocos

Se amestecă untul şi smântâna la foc mic, apoi se adaugă ciocolată albă, după ce luăm vasul de pe aragaz. Adaugăm caisele, biscuiţii sfărâmaţi şi fulgii de cocos, numai dupa ce compoziţia devine omogenă. Amestecul obţinut se aşează uniform într-un vas întins, pe care îl dăm la rece timp de o oră.

Între timp pregătim glazura, amestecând untul topit cu zeamă de lămâie şi zahărul pudră. Mixează această compoziţie până devine omogenă. Scoatem prăjitura din frigider, peste care aşezăm glazura obţinută. La final, tăiem desertul dupa bunul plac şi îl ornăm cu inimioarele colorate.

Pentru prăjitură poţi folosi inimioare colorate Mărgăritar.

Mai multe