Prăjitură cu ciocolată amăruie

19 aprilie 2016   Mâncăruri rapide

Această prăjitură cu ciocolată amăruie e musai să fie însoţită de un ceai cald ori rece, sau de o cafea fierbinte.

Ingrediente

Blatul 170 g ciocolată neagră (60-70%) 85 g unt 25 g pudră cacao (naturală, neîndulcită) 2 ouă 200 g zahăr 60 ml cafea 105 g făină 2 g praf de copt 1 g de sare coajă de lămâie mărunţită

120 g brânză de capră

30 g miere

jumătate baton vanilie

200 g frişcă bătută

Cum se prepară

Încălzeşti cuptorul la 175 de grade Celsius. Ungi o tavă de aproximativ 20/20 cm cu unt şi tapetezi cu hârtie. Laşi marginile hârtiei să atârne peste marginea tăvii.

Untul, ciocolata şi pudra de cacao le pui pe bain-marie să se topească şi amesteci bine ca să obţii o textură cât mai cremoasă.

Baţi ouăle cu zahărul până se îngroaşă şi se deschid la culoare. Adaugi ciocolata (să nu fie caldă) şi amesteci bine. Torni cafeaua şi încorporezi. Presari făina, sarea, praful de copt şi coaja de lămâie mărunţită, amestecând uşor până când se încorporează făina complet.

Torni compoziţia în tava pregătită şi coci pentru aproximativ 25 de minute (încerci înfigând o scobitoare în mijlocul prăjiturii). Laşi la răcit în tavă, cam 10-15 minute, apoi ridici marginile hârtiei şi scoţi pe un grătar.

Omogenizezi brânza de capră, mierea şi baton vanilie, apoi adaugi uşor frişca. Poţi orna toată prăjitura sau doar feliile în momentul servirii.

Mai multe