Prăjitură cu cremă de brânză
Dacă pofteşti la o prăjitură cu cremă de brânză, aceasta este cea mai bună alegere!
Ingrediente (1 tavă)
Pentru blat 300 g biscuiţi digestivi 50 g zahăr 100 g unt 1 linguriţă scorţişoară 50 g miez de nucă
450 g cremă de brânză
150 g zahăr
3 ouă
200 ml smântână dulce
1 plic gelatină
1 praf de sare
3 linguri gem de fructe de pădure
400 ml frişcă
Mod de preparare
Sfărâmi biscuiţii până obţii un pesmet. Adaugi untul topit, zahărul, scorţişoara, nuca măcinată şi amesteci să se omogenizeze. Pui compoziţia într-o formă rotundă sau de tartă unsă. Presezi bine amestecul de biscuiţi de fundul şi pereţii laterali ai formei. Acoperi cu o folie de plastic şi laşi la rece.
Baţi ouăle cu zahărul şi le pui pe baie de aburi. Laşi până se îngroaşă, amestecând continuu, după care dai să se răcească. Pui gelatina la înmuiat în apă rece circa 30 de minute, apoi o topeşti la bain-marie, fără să dea în clocot. Laşi să se răcorească.
Baţi brânza cu mixerul până devine spumoasă, adaugi treptat gelatina, crema de ouă, sarea, smântâna şi mixezi până când crema e spumoasă. Torni crema de brânză peste blatul de biscuiţi, dai la rece până se întăreşte, după care întinzi un strat subţire de gem şi deasupra un strat de frişcă. Laşi din nou la rece două ore.