Prăjitură cu multă ciocolată
Ciocolata, acel dulce căruia nimeni nu-i poate rezista. Ce ai spune de o delicioasă prăjitură cu multă ciocolată?
De ce ai nevoie pentru prăjitură cu ciocolată 150 g unt 150 g ciocolată neagră ¾ pahar zahăr ½ pahar făină ½ linguriţă praf de copt 3 ouă Pentru topping 200 g ciocolată neagră 100 ml frişcă lichidă Pentru decor ciocolată albă topită
Cum se prepară prăjitura cu ciocolată
Topeşti ciocolata şi untul pe baie de aburi fără a le da în clocot. Separat, baţi ouăle cu zahărul 3 minute. Amesteci cele două compoziţii. Adaugi făina cernută şi praful de copt. Omogenizezi uşor cu o spatulă. Torni aluatul într-o tavă cu hârtie de copt şi-l coci 20 de minute la 180 °C.
Între timp, pregăteşti toppingul. Pui frişca pe foc, iar când dă primele semne că vrea să înceapă să fiarbă, adaugi ciocolata. Amesteci bine până se topeşte ciocolata, apoi îl dai deoparte. Când prăjitura este gata, o porţionezi, o îmbraci în toppingul de ciocolată şi o decorezi cu ciocolată albă.