Prăjitură cu nuci glazurată

5 octombrie 2015   Mâncăruri rapide

Nuca este foarte bogată în lipise (60% în medie) fiind deci intens energetică, dar acestea sunt constituite în cea mai mare parte din acizi graşi nesaturaţi (sănătoşi) cum este Omega 3.

Ai nevoie de

Pentru blat 300 g zahăr 70 g unt 2 ouă 200 ml lapte 1 praf de copt 400 g făină

50 g zahăr pudră

50 g ciocolată simplă

100 g unt

2 linguri apă

200 g nuci mărunţite

Mod de preparare

Baţi ouăle cu zahărul până se topeşte. Adaugi laptele puţin câte puţin, untul topit şi făina amestecată cu praful de copt. Aşezi într-o tavă hârtie de copt şi torni aluatul. Coci la foc mic până devine uşor arămiu. Între timp prepari glazura. Topeşti pe baie de aburi ciocolata, adaugi zahărul pudră, apa şi amesteci până se topeşte. Dai deoparte de pe foc, laşi puţin să se răcorească şi pui untul, amestecând energic pentru a se omogeniza. Scoţi prăjitura din cuptor, torni glazura, iar deasupra nucile mărunţite. Aştepţi să se răcească înainte să o porţionezi.

Mai multe