Prăjitură cu portocale şi căpşuni
O prăjitură perfectă pentru o zi toridă de vară, în care ai nevoie de un moment dulce care să acompanieze paharul cu limonadă răcoritoare. Aşadar, ce spui de o felie de prăjitură cu portocală şi căpşuni.
De ce ai nevoie pentru prăjitură cu portocale şi căpşuni
160 g făină
1 lingură praf de copt
100 g unt, la temperatura camerei
100 g zahăr praf
120 ml lapte gras
coaja de la 1 portocală
4 linguri suc de portocale
1 lingură esenţă de vanilie
15 căpşuni
Cum se prepară prăjitura cu portocale şi căpşuni
Pune hârtie de copt într-o tavă rotundă şi dă drumul la cuptor. Mixează untul până capătă o consistenţă cremoasă, după care adaugă zahărul pudră şi esenţa de vanilie. Adaugă sucul şi coaja de portocală, după care încorporează făina şi praful de copt. Amestecă şi toarnă laptele, puţin câte puţin. Toacă 5-6 căpşuni şi adaugă-le în compoziţie. Toarnă compoziţia în tavă, aşază restul de căpşuni tăiate felii deasupra şi dă-o la cuptor până trece testul scobitorii. Lasă prăjitura să se răcorească înainte să o tai.
Sursa foto http://www.sugarnspicebyradhika.com/