Prăjitură pufoasă cu smântână

17 aprilie 2018   Mâncăruri rapide

Un desert delicos, prăjitura pufoasă cu lămâie te va cuceri de la prima degustare.

Ingrediente

5 ouă mari

350 g zahăr

1 vârf de linguriţă sare

250 g făină

3 linguriţe praf de copt

150 g smântână

6 linguri unt, topit

coaja rasă de la 3 lămâi

2 linguri zeamă de lămâie

Mod de preparare – Prăjitură pufoasă cu smântâmă

Preîncălzeşti cuptorul la 190 °C. Tapetezi o tavă rotundă de prăjituri. Într-un bol, mixezi ouăle cu zahărul şi sarea până se îngroaşă. Separat, amesteci făina trecută prin sită cu praful de copt. Încorporezi făina în compoziţia cu ou.

Combini cu smântâna şi untul topit, apoi adaugi zeama şi coaja rasă de lămâie. Pui aluatul în tavă şi dai la cuptor 40-45 de minute. Laşi la răcit 5 minute înainte de servire.

Sursa https://rasamalaysia.com

https://rasamalaysia.com

Mai multe