Prăjitură pufoasă cu smântână
17 aprilie 2018
Mâncăruri rapide
Un desert delicos, prăjitura pufoasă cu lămâie te va cuceri de la prima degustare.
Ingrediente
5 ouă mari
350 g zahăr
1 vârf de linguriţă sare
250 g făină
3 linguriţe praf de copt
150 g smântână
6 linguri unt, topit
coaja rasă de la 3 lămâi
2 linguri zeamă de lămâie
Mod de preparare – Prăjitură pufoasă cu smântâmă
Preîncălzeşti cuptorul la 190 °C. Tapetezi o tavă rotundă de prăjituri. Într-un bol, mixezi ouăle cu zahărul şi sarea până se îngroaşă. Separat, amesteci făina trecută prin sită cu praful de copt. Încorporezi făina în compoziţia cu ou.
Combini cu smântâna şi untul topit, apoi adaugi zeama şi coaja rasă de lămâie. Pui aluatul în tavă şi dai la cuptor 40-45 de minute. Laşi la răcit 5 minute înainte de servire.
Sursa https://rasamalaysia.com