Prăjiturele cu cacao

7 aprilie 2015   Mâncăruri rapide

Aceste delicii în formă de ouă sunt potrivite pentru a-ţi întâmpina musafirii.

Ingrediente

5 ouă 150 g zahăr pudră 3 linguri apă caldă 150 g făină 2 linguri cacao

150 g ciocolată albă

150 g ciocolată neagră

Cum se prepară

Gălbenuşurile se bat cu apa fierbinte şi jumătate de zahăr. Albuşurile se bat spumă cu zahărul rămas şi se amestecă uşor cu gălbenuşurile. Se încorporează uşor făina cernută cu cacaua. Se întinde aluatul într-o tavă cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul preîncălzit 15-20 de minute. Se ­lasă să se răcească.

Se taie blatul cu o formă de ou. Jumătate din ouă se glazurează cu ciocolată albă, topită pe baie de aburi, iar cealaltă jumătate cu ciocolată neagră topită. Se ornează cu ciocolată de culoare opusă (ca în imagine).

Mai multe