Prăjiturele cu ciocolată neagră

3 aprilie 2014   Mâncăruri rapide

Un răsfăţ culinar este binevenit oricând. Vă recomandăm să încercaţi acest desert absolut delicios de prajiturele cu ciocolata neagra.

Ingrediente:

2 căni de făină un sfert de cană de pudră de cacao un sfert de linguriţă de sare 6 linguri de unt nesărat 3 sferturi de cană de zahăr pudră un ou o jumătate de linguriţă de esenţă de vanilie

120 g ciocolată neagră

o jumătate de cană de frişcă

o jumătate de cană de zahăr pudră

un sfert de linguriţă de sare

Mod de preparare prajiturele cu ciocolata neagra:

Preîncălziţi cuptorul la 220 de grade Celsius.

Amestecaţi într-un bol, făina, sarea şi pudra de cacao. Într-un alt recipient amestecaţi bine untul şi zahărul până obţineţi o compoziţie cremoasă. Adăugaţi gradual laptele şi esenţa de vanilie, apoi făina. Împărţiţi aluatul rezultat în două şi lăsaţi-l la frigider timp de aproximativ un sfert de oră.

Întindeţi primul aluat pe blatul de lucru, şi cu ajutorul unei forme de biscuiţi, formaţi prăjiturelele pe care le veţi lăsa la rece 20 de minute, pentru a se întări. Se procedează la fel şi cu celălalt aluat. Se ţin apoi în cuptor timp de 20 de minute.

Între timp, preparaţi umplutura: Puneţi ciocolata într-un bol mediu. Încălziţi într-o crăticioară frişca, zahărul şi sarea, până ce ultimele două ingrediente se dizolvă. Turnaţi amestecul peste ciocolata din castron şi amestecaţi bine. Puneţi câte o linguriţă-o linguriţă şi jumătate de cremă peste prăjituri, apoi aşezaţi o altă prăjitură deasupra. Incercati aceasta reteta de prajiturele cu ciocolata neagra si nu veti regreta.

Prajitura cu miere

Prajitura cu miere

Prajitura cu morcov

Prajitura cu morcov

Prajitura cu blat din nuca si visine

Prajitura cu blat din nuca si visine

Sursa: marthastewart.com

Mai multe