Praz cu carne de porc

2 mai 2014   Mâncăruri rapide

Pentru un prânz delicios, încearcă această mâncare de praz cu carne de porc. Nu are cum să nu-ţi placă.

Ingrediente:

600 g pulpă sau muşchi de porc 3 fire de praz 2 morcovi 2 tije de ţelină 70 ml ulei 4 căţei de usturoi apă sare piper

Mod de preparare:

Speli bine carnea, o cureţi de pieliţe şi tai bucăţele ca pentru gulaş. Pui uleiul la încins într-o tigaie şi rumeneşti carnea puţin.

Cureţi legume şi le speli. Tai morcovul cubuleţe, iar prazul şi ţelina rondele. Într-un alt vas căleşti în puţin ulei usturoiul tăiat feliuţe, după care adaugi carnea, morcovul şi ţelina.

Le acoperi cu apă, condimentezi după gust cu sare şi piper şi laşi la foc mic pentru 20-25 de minute. Când sunt aproape gata adaugi rondelele de praz şi mai laşi pe foc aceasta mancare de praz cu carne de porc pentru 8-10 minute. Serveste aceasta mancare de praz cu carne de porc cat este calda.

mancare de praz

Ciorba de praz cu carne

Ciorba de praz cu carne

Rulou cu carne tocata si ardei

Rulou cu carne tocata si ardei

Tocanita de carne cu masline

Tocanita de carne cu masline

FOTO Shutterstock

Mai multe