Pricomigdale
Simple, rapizi şi gata pentru orice ocazie, pricomigdalele pot fi un deliciu.
Ingrediente
125 g unt 90 g zahăr brun 90 g zahăr alb 2 ouă ½ lingură bicarbonat de sodiu ½ lingură esenţă de migdale sare 90 g făină 1 pahar lapte 150 g făină de ovăz 125 g ciocolată pentru menaj 60 g nuci
Mod de preparare
Untul, zahărul brun şi cel alb le amesteci până obţii o cremă. Baţi ouăle separat, apoi le adaugi în cremă, împreună cu esenţa de migdale. Cerni făina şi o amesteci cu bicarbonatul şi sarea. Adaugi totul în prima compoziţie şi torni treptat laptele şi făina de ovăz. Tai mărunt nucile, apoi le pui în amestec. Iei cu o lingură câte puţin din umplutură şi aşezi într-o tavă, pe hârtie de copt, lăsând o mică distanţă între ele. Le coci aproximativ 10 minute în cuptorul preîncălzit. Topeşti ciocolata şi ornezi fursecurile.