Pui chinezesc cu fasole verde

20 iunie 2014   Mâncăruri rapide

Vrei să experimentezi bucătăria internaţională? Îţi propunem acest pui chinezesc cu fasole verde, uşor de făcut şi foarte delicios.

Ingrediente

450 g piept de pui dezosat şi fără pieliţă, tăiat felii 2 linguri de sos soia 2 linguriţe de vin din orez 1 linguriţă ulei de susan 2 linguriţe amidon de porumb 1 linguriţă de zahăr 2 linguri ulei 1 cană de ceapă feliată 2 căţei de usturoi, pisaţi 1 linguriţă de sos de fasole neagră 350 de grame de fasole verde, curăţată şi tăiată bucăţi

Mod de preparare

Într-un bol mediu adaugă sosul de soia, vinul din orez, uleiul de susan, amidonul şi zahărul. Amestecă bine. Adaugă puiul peste marinată şi amestecă-le. Acoperă bolul şi bagă-l la frigider pentru cel puţin 20 de minute.

Pune la încălzit ulei într-o tigaie la foc mediu. Adaugă puiul şi amestecă-l constant până când capătă o culoare maronie şi e bine pătruns. Ia-l din tigaie cu o spumieră.

Pune în tigaie ceapa, usturoiul şi sosul de fasole neagră. Se adaugă peste şi fasolea verde. Adaugă ¼ cană de apă, pune capac, şi lasă la gătit pentru 3 minute până când legumele devin uşor crocante.

Adaugă din nou puiul în tigaie şi amestecă bine până când toate ingredientele se pătrund, aproximativ 10 minute.

sursa: blogchef.net

Mai multe