Reţeta ideală de dovlecei pane cu sos de usturoi
Mâncarea perfectă pentru vară. Dovleceii sunt uşori şi preparaţi pane sunt uimitori duă ce au stat la rece. Poţi prepara acest fel de mâncare în mai puţin de 30 de minute
Ingrediente
2 dovlecei medii
Ulei
100 g făină
2 ouă
5 căei de usturoi
1 iaurt/ smântână
Sare
Piper
Se taie dovlecelul în felii subţiri, fără să se cureţe de coajă. Se aşează pe farfurie, sau pe blatul de lucru, şi se sărează. Trebuie lăsaţi aproximativ 10-15 minute până ce iese la suprafaţa lor o zeamă, pe care mai apoi o ştergi cu un prosop de bucătărie.
Pentru compoziţie, baţi 2 ouă, pui sare, piper şi făină până ce aluatul devine ca o smântână, la consistenţă.
Se bagă fiecare feliuţă de dovlecel în acest aluat şi se prăjeşte pe ambele părţi, apoi se scoate pe un şervet absorbant.
Într-un bol, se pisează usturoiul, se adaugă sare şi verdeaţă, după preferinţe, se pune iaurtul sau smântâna şi dovleceii se servesc alături de acest sos.
Pofta bună!