Reţeta perfectă pentru clătite franţuzeşti
9 ianuarie 2015
Mâncăruri rapide
De câte ori nu ţi s-a întâmplat să nu ţi se rupă clătitele? Află cum poţi prepara clătite subţiri şi aromate.
Ai nevoie de
2 căni lapte
1 cană şi 1/3 făină
1 ou
1 lingură ulei de măsline
½ lingură praf de copt
½ lingură zahăr
1 praf de sare
Bate oul, după care toarnă laptele. Adaugă făina cernută şi mixează pentru a nu se forma cocoloaşe. Încorporează sarea, zahărul şi praful de copt. La final se pune şi uleiul de măsline. Lasă aluatul să se odihnească 15 minute. Unge cu puţin ulei o tigaie neaderentă şi toarnă o jumătate de polonic de aluat. Când marginile încep să se ridice şi devin uşor arămii, întorci clătita cu o spatulă. Las-o aproximativ 1 minut şi pe cealaltă parte. Le ungi cu ce umplutură doreşti.
Sursa foto http://cocinamuyfacil.com