Reţetă rapidă: supă de roşii
Vei adora această supă de roşii, încă de la primele linguri. O poţi mânca la cină, dacă vrei un preparat light. Este o supă caldă, aromată şi uşor de preparat, care te va încălzi în zilele reci de iarnă.
Ingrediente (1 porţie)
25 g ceapă 1 căţel de usturoi 3 roşii uscate în ulei 1 lingură ulei de măsline 400 g roşii de la conservă, tocate 200 ml supă de legume 1 linguriţă cimbru uscat 2 linguri iaurt degresat 2 felii de pâine din grâu integral sare piper ulei din seminţe de dovleac, opţional
Mod de preparare
Toci ceapa şi mărunţeşti usturoiul. Tai roşiile deshidratate în bucăţi mici. Adaugi uleiul de măsline într-o oală mică şi îl încingi la foc mediu, apoi adaugi ceapa şi usturoiul. Le căleşti 2 minute, până îşi eliberează aroma.
Adaugi în oală roşiile tocate de la conservă, roşiile deshidratate, supa de legume şi cimbrul. Fierbi la foc mic aproximativ 15 minute, apoi dai supa la blender şi o mixezi până devine cromoasă. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Torni supa într-un bol şi o serveşti cu iaurtul degresat. Dacă vrei, o decorezi cu un strop de ulei din seminţe de dovleac. Serveşti cu felii de pâine integrală.
Sursa + foto: kitchenstories.io
Supă-cremă de legume cu crutoane
Supă-cremă de legume cu crutoane
Supă grecească de pui, ideală în zilele geroase
Supă grecească de pui, ideală în zilele geroase