Reţeta simplă de paste carbonara
Secretul acestor paste este să le serveşti imediat ce le-ai luat de pe foc. Deşi multă lume adaugă smântână în ele, cele autentic italiene se fac fără acest ingredient.
De ce ai nevoie pentru paste carbonara
200 g paste
100 g şuncă sau bacon
3 gălbenuşuri
100 g parmezan
sare
1 lingură ulei
piper
Cum se prepară paste carbonara
Fierbi pastele în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Combini gălbenuşurile cu parmezanul ras. Încingi uleiul şi rumeneşti şunca tăiată, apoi o asezonezi cu piper, după gust. Scurgi pastele, dar păstrezi două căni din apa în care au fiert. Pui pastele peste şuncă în tigaie, stingi focul şi torni o part din apa păstrată. Adaugi gălbenuşurile şi amesteci până când capătă o consistenţă cremoasă. Mai adaugi apă dacă este nevoie. Serveşti cu parmezan ras.
Sursa http://manykitchens.com