Rondele pane
17 septembrie 2013
Mâncăruri rapide
Sunt delicioşi şi uşor de preparat. Dovleceii conţin multă apă şi de aceea trebuie să-i storci foarte bine după ce i-ai ras. Dacă sunt cruzi, nu este necesar să cureţi dovleceii de coajă. Trebuie spălaţi bine sub jet de apă şi fierţi doar 10 minute.
Ingrediente:
3 dovlecei mari 2 ouă 150 gr făină 150 pesmet sare piper boia
Mod de preparare:
Cureţi dovleceii de coajă şi de cotoare şi apoi îi tai rondele. Baţi ouăle cu boia, sare şi piper după gust.
Dai rondelele prin făină, le treci prin ouăle bătute, apoi prin pesmet şi le prăjeşti în baie de ulei. Când sunt gata, le scoţi pe şerveţele absorbante de bucătărie pentru a înlătura excesul de grăsime. Le serveşti calde, dar sunt excelente şi reci.