Roșii în stil grecesc
Roșiile în stil grecesc sunt o rețetă delicioasă și răcoritoare, perfectă pentru vară. Iată o rețetă simplă și gustoasă.
Ingrediente
200 g brânză feta
300 g roșii
4 căței de usturoi
2 ardei iuți, roșii
50 ml ulei de măsline
sare și piper, după gust
oregano uscat
Mod de preparare
Așezi brânza în centrul unei tăvi de ceramică și în jurul ei adaugi roșiile. Într-un bol mic, amesteci uleiul de măsline cu usturoiul tăiat mărunt și cu ardeiul iute feliat subțire. Torni acest amestec peste brânză și roșii. Condimenteazi cu sare, piper și oregano uscat.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit și lași la copt 25-30 de minute, până când roșiile sunt moi și brânza devine ușor aurie și topită.
Scoți tava din cuptor. Cu ajutorul unei furculițe, zdrobești brânza și roșiile, amestecându-le bine pentru a obține un sos cremos și omogen, perfect pentru paste, dar poate fi folosit și ca topping pentru pâine prăjită. Pentru un plus de aromă, poți adăuga busuioc proaspăt sau suc de lămâie.