Ruladă cu afine

23 iunie 2015   Mâncăruri rapide

Fructele de pădure, veşnic abonatele noastre de vară la orice fel de prăjituri, sunt ingredientul perfect în orice desert.

Ingrediente

Pentru blat 4 ouă 4 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat 5 linguri făină 1/2 plic praf copt coaja rasă de la 1/2 lămâie

6 foi gelatină

250 g afine

coaja rasă de la

1/2 lămâie

50 g zahăr pudră

500 ml frişcă

3 linguri afinată

Mod de preparare

Gălbenuşurile se bat cu zahărul, zahărul vanilat şi cu o lingură de apă fierbinte. Se adaugă făina şi praful de copt, coaja rasă de lămâie, apoi totul se încorporează în albuşurile bătute spumă tare. Se toarnă compoziţia ­într-o tavă ­unsă şi tapetată şi se coace, la foc mic, 25 de ­minute. Se răstoarnă blatul pe un şervet umed şi se rulează. Se înmoaie gelatina în apă rece. Se bate frişca bine cu zahărul pudră şi coaja de lămâie. Se încălzeşte afinata, se dizolvă în ea gelatina stoarsă şi se amestecă cu trei sferturi din frişcă. Se desface blatul din şervet, se unge cu cremă, se pun afinele spălate şi scurse bine, se rulează la loc şi se decorează cu frişcă şi afine. Se lasă la ­rece o oră înainte să fie servită.

Mai multe