Ruladă cu somon și cremă de brânză
Nu este deloc greu de preparat şi, în plus, combinaţia de somon cu cremă de brânză îţi va răsfăţa papilele gustative.
Ingrediente pentru ruladă cu somon și cremă de brânză
Pentru clătite:
200 g făină
4 ouă mari
2 căni lapte
1 linguriță condimente (rozmarin, busuioc, oregano și cimbru)
½ linguriță praf de copt
1 lingură ulei de măsline
1 vârf de cuțit de sare
1 vârf de cuțit
piper negru
Pentru umplutură:
cremă de brânză
sare și piper negru, după gust
frunze de salată verde
câteva fire de mărar
350 g somon afumat
Mod de preparare pentru ruladă cu somon și cremă de brânză
Într-un castron, amesteci făina, condimentele și praful de copt, apoi adaugi ouăle, laptele, uleiul de măsline și bați până se omogenizează. Acoperi și lași deoparte 15 minute.
Încingi tigaia de clătite cu puțin ulei, torni cu polonicul aluat în tigaie, cât să acopere fundul, înclini tigaia pentru a răspândi aluatul uniform, coci până când marginile clătitei sunt crocante și rumenite, apoi o întorci cu o spatulă. Este bine ca acest tip de clătite să fie puțin mai groase decât cele clasice.
Speli salata și usuci bine frunzele.
Ungi fiecare clătită cu un strat subțire de cremă de brânză, așezi somonul afumat, frunzele de salată, mărarul tăiat mărunt și le rulezi strâns. Lași la frigider peste noapte. A doua zi, le porționezi și înfigi scobitori în ele pentru a putea fi servite mai ușor.