Salată Baba ganoush din vinete fermentate
Salata orientală de vinete, numită Baba ganoush, se prepară, în mod tradiţional, cu vinete coapte şi are o aromă inconfundabilă de legume afumate. Poţi încerca o reţetă reinterpretată, folosind vinete fermentate în locul celor coapte. În funcţie de echipamentul de bucătărie pe care îl foloseşti, rezultatul final poate fi diferit ca textură.
Vinete fermentate – Ingrediente
2 vinete, descojite şi tăiate cuburi mari 2 căţei de usturoi, tocaţi 1 linguriţă sare 1 linguriţă boia
Vinete fermentate – Mod de preparare
Marinezi toate ingredientele într-un vas de sticlă şi le laşi 20 de minute, pentru ca vinetele să îşi elibereze sucurile naturale. Pui toate ingredientele, inclusiv zeama de la vinete, într-un borcan de sticlă, îl acoperi cu o frunză de varză şi apeşi bine, ca să te asiguri că vinetele sunt scufundate în lichid. Foloseşti o greutate mare, ca să fii sigură că legumele sunt scufundate sub saramură când închizi borcanul cu un capac. Te asiguri că borcanul este închis etanş. Laşi vientele la fermentat, într-un loc cald, aproximativ 2 săptămâni. Când vrei să foloseşti vinetele, strecori lichichidul şi îl dai deoparte.
Salata Baba ganoush – Ingrediente
100 g vinete fermentate
50 g seminţe de susan
2 linguriţe pastă tahini
zeama de la 2 limete
1 strop de ulei de măsline
1 legătură mică de coriandru
piper negru
2 linguri lapte bătut sau chefir
Salata Baba ganoush – Mod de preparare
Macini seminţele de susan separat într-un blender sau robot de bucătărie, adaugi restul ingredientelor şi amesteci până când obţii o salată cremoasă şi omogenă. Serveşti imediat salata Baba ganoush şi presari coriandru tocat.
Sursa + foto: www.annamiddleton.com
Salată de vinete cu usturoi, reţeta de post
Salată de vinete cu usturoi, reţeta de post
Salată de vinete cu sos de iaurt
Salată de vinete cu sos de iaurt