Salată cu asparagus, spanac şi şuncă

15 aprilie 2014   Mâncăruri rapide

Vreţi să mâncaţi sănătos la masa de prânz? Noi vă recomandăm o excelentă salată cu asparagus.

Ingrediente:

300 de grame de şuncă tăiată bucăţele o lingură de ulei de măsline sare piper negru măcinat 400 de grame de asparagus tăiat bucăţele o jumătate de cană de mazăre 4 cartofi tăiaţi feliuţe 3 linguri de lapte bătut un sfert de cană de maioneză o lingură de zeamă de lămâie 300 de grame de spanac congelat

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 200 de grade Celsius. Ungeţi şunca cu ulei şi aşezaţi-o într-o tavă. Se lasă la cuptor aproximativ 8 minute, până devine crocantă. Între timp, puneţi o oală cu apă şi sare pe foc. Adăugaţi asparagusul şi lăsaţi-l la fiert, până se înmoaie, 1-2 minute. Transferaţi-l într-un bol, iar în locul lui puneţi mazărea, apoi cartofii. Amestecaţi laptele bătut, maioneza şi zeama de lămâie.

Asezonaţi cu sare şi piper. Amestecaţi asparagusul, mazărea, cartofii, oregano şi spanacul, într-un bol mare. Puneţi salata pe farfurii, presăraţi bucăţelele de şuncă pe deasupra şi adăugaţi dressingul.

Sursa: marthastewart.com

Mai multe