Salată de ananas cu creveți
Creveţii au un gust minunat şi sunt ideali pentru că se fac rapid.
Ingrediente
1 ananas mediu
250 g creveți decorticați
4 căței de usturoi
100 g baby spanac
2 avocado mici
1 lingură unt
1/2 lămâie sare piper
felii de lămâie, pentru servit
Pentru dressing
1 lingură ulei de măsline
2 linguri zeamă de lămâie
sare
piper
Mod de preparare
Topești untul într-o tigaie și pui usturoiul mărunțit. Ții doar 1 minut, apoi adaugi creveții. Amesteci, potrivești gustul de sare și de piper, torni zeama de la o jumătate de lămâie și ții pe foc 6-7 minute, cât să se pătrundă creveții, apoi dai deoparte.
Descojești ananasul, îndepărtezi partea lemnoasă de la mijloc și îl tai cubulețe.
Speli și usuci frunzele de salată, și le așezi într-o farfurie. Cureți avocado, îl tai cubulețe și îl stropești cu zeamă de lămâie. Îl pui peste salată și adaugi creveții și ananasul.
Pentru dressing, amesteci uleiul cu zeama de lămâie, potrivești gustul de sare și de piper, omogenizezi și-l răstorni peste salată. Lași la frigider cel puțin 15 minute înainte de a o servi decorată cu felii de lămâie.