Salată de ardei capia
Te invităm să prepari azi o reşetă în stil mediteranean. E uşoară şi delicioasă.
Ingrediente
1 kg ardei capia 3 linguri ulei sucul de la o jumătate de lămâie frunze de busuioc sare piper 10 măsline
Mod de preparare
Se coc ardeii pe o tablă aşezată direct pe flacără, având grijă să nu se ardă.
După coacere, se pun într-un vas mare, se presară cu sare şi se lasă să stea acoperitţi 15 minute pentru a se răci şi a se curăţa mai uşor de pieliţe.
După curăţare, ardeii se taie şuviţe, îndepărtând cu grijă seminţele şi se pun într-o salatieră.
Separat, se amestecă uleiul, sucul de lămâie, sare şi piper, după gust, frunzele de busuioc tocate şi se toarnă peste ardeii copţi. Se ornează cu măsline şi se lasă la rece până în momentul servirii.
sursa foto: Stock Food