Salată de broccoli cu bacon şi roşii. Reţeta lui Jamie Oliver

30 iunie 2016   Mâncăruri rapide

Jamie Oliver a testat această delicioasă salată cu broccoli la o masă la care i-au fost alături mai multe persoane, iar invitaţii săi au fost de-a dreptul încântaţi. Încearcă şi tu preparatul pe care îl recomandă şi dă-i gust cu baconul afumat, roşii zemoase şi ceapă verde.

Ingrediente (6 porţii)

2 căpăţâni de broccoli 6 felii de broccoli afumat, tăiat fin ulei de măsline 3 roşii, feliate 1 legătură de ceapă verde, tocată Pentru dressing 1/2 căţel de usturoi, curăţat şi dat prin răzătoare 2 linguriţe muştar Dijon 6 linguri ulei de măsline extravirgin 2 linguri oţet alb sare grunjoasă, după gust piper negru măcinat, după gust

Mod de preparare

Tai broccoli în bucheţele mici. Scufunzi leguma foarte repede în apă fierbinte cu sare, aproape 60 de secunde, suficient cât să se înmoaie. Scurgi totul într-o strecurătoare, apoi aşezi bucheţelele de broccoli pe un prosop curat pentru a se usca, iar când sunt scurse, le muţi pe un platou.

Căleşti broccoli, la foc mediu, într-un strop de ulei de măsline până când este crocant şi un pic rumenit, apoi împrăştii bucăţelele de bacon în tigaie. Orice urmă de grăsime de la bacon care se scurge o poţi folosi în dressingul pentru salată, dacă doreşti. Torni amestecul de broccoli şi bacon într-un bol mare, cu toate celelalte ingrediente pentru dressing şi amesteci.

Adaugi feliile de roşii şi ceapa verde tocată în castron, peste broccoli şi bucăţelele de bacon. Amesteci bine, ca să se acopere cu dressingul, apoi verifici gustul. Dacă este nevoie, adaugi mai mult oţet.

Salata de broccoli poate fi servită cu carne la grătar sau cu un preparat pe bază de peşte.

Sursa: www.jamieoliver.com.

Mâncare de broccoli la cuptor

Salată caldă de broccoli cu fasole verde

Salată de broccoli cu căpşuni şi bacon (fără gluten)

Salată de broccoli cu căpşuni şi bacon (fără gluten)

Broccoli la cuptor cu caşcaval

Broccoli la cuptor cu caşcaval

Mai multe