Salată de cartofi
12 octombrie 2015
Mâncăruri rapide
Dacă vrei o cină simplă dar săţioasă poţi prepara această reţetă.
Ingrediente
5 cartofi fierţi 500 g iaurt gras 2 castraveciori 2 linguriţe zeamă de lămâie 1 căţel de usturoi 1 lingură ulei de măsline sare piper alb 2 linguriţe pătrunjel tocat
Cum se prepară
Se pune iaurtul în tifon şi se lasă la scurs. Se curăţă castraveţii de coajă, se taie cubuleţe, se presară cu sare şi se lasă 30 de minute, se storc bine de apă şi se pun pe o hârtie absorbantă. Într-un bol, se pun cartofii fierţi tăiaţi cuburi, castraveciorii şi usturoiul pisat. Se adaugă zeama de lămâie, uleiul de măsline, sare şi
piper, după gust. Se pun iaurtul şi pătrunjelul şi se amestecă bine. Salata se serveşte presărată cu piper zdrobit.