Salată de cartofi cu dressing de lapte bătut şi verdeţuri
Dacă ai timp mai mult la dispoziţie, sugestia noastră este să prepari dressingul pentru salată cu o zi înainte, pentru a lăsa laptele bătut să se îmbogăţească cu aroma verdeţurilor proaspete şi a usturoiului. Cartofii îi poţi prepara la aburi, îi poţi fierbe şi apoi îi laşi la răcit în noaptea de dinaintea preparării salatei.
Salată de cartofi – Ingrediente (6-8 porţii)
1,4 kg cartofi roşii, descojiţi şi tăiaţi cuburi
Pentru dressing
15 g coriandru verde, tocat 15 g mărar verde, tocat 15 g frunze pătrunjel verde, tocate 180 ml lapte bătut, agitat bine 120 g iaurt grecesc simplu 60 g maioneză 1/3 cană ceapă verde tăiată fin (doar frunzele) 3 căţei de usturoi, tocaţi 1 lingură arpagic uscat 1 linguriţă sare grunjoasă (mai multă, dacă este nevoie) piper negru măcinat, după gust
Cum se prepară salata de cartofi
Fierbi cartofii într-o oală cu apă sărată, la foc mediu spre mare, până se străpung uşor cu un cuţit, 25-30 de minute.
Îi muţi într-un castron mare. Îi laşi să se răcească cel puţin 30 de minute înainte de a face dressingul pentru salată şi să ajungă la temperatura camerei.
Între timp, prepari dressingul. Pui coriandrul, mărarul şi pătrunjelul tocate într-un vas şi amesteci ca să se combine aromele. Păstrezi 3 linguri din compoziţia de verdeţuri pentru decor.
Adaugi laptele, iaurtul, maioneza, ceapa verde, usturoiul, arpagicul uscat şi sarea în vasul cu verdeaţa. Condimentezi cu piper şi amesteci până se omogenizează. Dai sosul la frigider până când se răcesc cartofii.
Torni dressingul de lapte bătut peste cartofii care s-au răcit şi amesteci uşor, până când legumele sunt complet acoperite de sos. Guşti şi condimentezi cu sare şi piper, dacă mai este nevoie. Pui salata într-un castron şi serveşti cu verdeaţa tocată pe care ai păstrat-o anterior.
Sursa + foto: www.thekitchn.com