Salată de cartofi cu iaurt
Această reţetă este perfectă atunci când doreşti o porţie zdravănă, dar care să nu-ţi pice greu, de carbohidraţi.
Ingrediente
5 cartofi fierţi 500 g iaurt gras 2 castraveciori 2 linguriţe zeamă de lămâie 1 căţel de usturoi 1 lingură ulei de măsline sare piper alb 2 linguriţe pătrunjel tocat
Mod de preparare
Se pune iaurtul în tifon şi se lasă la scurs. Se curăţă castraveţii de coajă, se taie cubuleţe, se presară cu sare şi se lasă 30 de minute, se storc bine de apă şi se pun pe o hârtie absorbantă.
Într-un bol, se pun cartofii fierţi tăiaţi cuburi, castraveciorii şi usturoiul pisat. Se adaugă zeama de lămâie, uleiul de măsline, sare şi piper, după gust. Se pun iaurtul şi pătrunjelul şi se amestecă bine.
Salata se serveşte presărată cu piper zdrobit.
sursa foto: Shutterstock