Salată de cartofi cu maioneză de casă

8 septembrie 2014   Mâncăruri rapide

Simplu şi gustos! Nimic mai mult! Convinge-te singur!

Ingrediente

1 kg cartofi 1 ceapă roşie 100 g măsline negre fără sâmburi pătrunjel verde

Pentru maioneză

1 gălbenuş crud

1 gălbenuş fiert

ulei

sare

muştar

2 linguri smântână

zeamă de lămâie

piper

Mod de preparare

Se fierb cartofii în coajă, se scurg de apă şi, după răcire, se curăţă de coajă, se taie cuburi şi se pun într-o salatieră mare.

Ceapa se taie rondele şi se adaugă peste cartofi. Se mai pun măslinele feliate şi pătrunjelul tocat.

Separat, se prepară maioneza, frecând cele două gălbenuşuri cu uleiul turnat treptat. Se condimentează, după gust, cu sare, piper, muştar şi zeamă de lămâie, iar la sfârşit, se adaugă smântâna, care face maioneza mai pufoasă şi mai uşor de asimilat.

Se amestecă maioneza cu restul ingredientelor şi se serveşte garnisită cu crenguţe de pătrunjel verde.

sursa foto: Fotolia

Mai multe