Salată de cartofi cu şuncă

21 mai 2014   Mâncăruri rapide

Dacă vrei să mănânci ceva cremos, gustos, aromat dar şi un pic iute, propunerea noastră poate fi alegerea ta perfectă. Dacă mai pui şi puţină şuncă, gustul salatei va fi complet.

Ingrediente:

800 g cartofi noi, spălaţi şi tăiaţi în jumătate 1 cană iaurt jumătate cană maioneză 1 ardei iute un praf chili 1 lingură suc de lămâie jumătate lingură muştar jumătate linguriţă sare jumătate linguriţă piper 1 ceapă roşie, tăiată fin 4 felii şuncă un sfert cană coriandru

Mod de preparare:

Pune cartofii într-o oală de apă rece. Lasă la fiert la flacără medie până intră furculiţa cu uşurinţă în ei. Scurge-i şi lasă-i într-o farfurie să se răcească.

Într-un alt vas, toarnă iaurtul, adaugă maioneza, ardeiul iute, praful de chili, zeama de lămâie, muştarul, sarea şi piperul. Mixează până se combină perfect toate ingredientele. În castronul cu cartofi, adaugă ceapa şi şunca tăiată fin. Încorporează cu grijă în amestecul de iaurt până se omogenizează. Pune şi coriandrul. Lasă la frigider până când trebuie servit.

Sursa: peanutbutterandpeppers.com

Mai multe