Salată de conopidă
De sezon, combinaţie de culori şi de gusturi. Un aperitiv potrivit pentru această perioadă a anului.
Ingrediente
1 conopidă de 1 kg 2 linguri muştar dulce 6-7 linguri ulei 400 ml iaurt gras 4-5 căţei usturoi 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare piper
Pentru decor
ardei gras roşu
câteva frunze de pătrunjel verde
Preparare
Mai întâi, desfaci conopida în bucheţele şi o pui în apă cu sare 10 minute pentru a ieşi eventualele “vietăţi”. O scurgi, o speli bine, după care o pui la fiert în apă cu o linguriţă de sare circa 10 minute , după care o laşi să se răcească. Trebuie să se înmoaie.
Pregăteşti o maioneză din muştar şi ulei, turnând uleiul treptat. Toci conopida, o aşezi într-un castron, pui maioneza de muştar şi iaurtul. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, pui usturoiul pisat, verdeaţa toacată şi amesteci.
Aşezi salata în alt castron, o decorezi cu ardei roşu şi pătrunjel, acoperi cu o folie de plastic şi o dai la frigider. Este mai bună dacă stă câteva ore la rece. Conopida trage din sosul de iaurt şi se întrepătrund aromele. Este absolut delicioasă.