Salată de conopidă cu bacon FOTO

18 mai 2016   Mâncăruri rapide

Îţi prezentăm o reţetă simplă de salată, pe bază de conopidă. Ideală pentru mesele în familie, această salată de conopidă cu bacon poate fi făcută cu o seară înainte de a fi servită, dar o puteţi mânca şi în aceeaşi zi în care ai făcut-o.

Salată de conopidă cu bacon – Ingrediente (6-8 porţii)

1/2 ceapă 1/2 salată 1/2 căpăţână de conopidă 230 g bacon 170 g caşcaval ras 2 linguri zahăr

Pentru dressing

230 g maioneză

50 g zahăr

4 linguri oţet din vin

Salată de conopidă cu bacon – Mod de preparare

Prăjeşti baconul şi îl pui pe un prosop de hârtie pentru a scurge grăsimea în exces. Laşi să se răcească bine.

Toci ceapa şi o pui într-un castron, tai conopida în bucheţele mici şi o adaugi peste ceapă.

Rupi frunzele de salată şi le pui peste conopidă, adaugi baconul şi caşcavalul ras.

Pentru prepararea dressingului, combini maioneza cu zahărul şi oţetul. Torni uşor sosul obţinut peste caşcaval şi presari 2 linguri de zahăr.

(Dacă faci salata cu o seară înainte, o laşi aşa, fără să o amesteci. Dacă, însă, o mănânci imediat, trebuie doar să o amesteci şi să o serveşti ca atare).

acest dressing tinde să se lase pe fundul bolului, aşa că amestecă foarte bine salata de conopidă cu bacon înainte să o serveşti.

Sursa: valentinascorner.com

Mai multe