Salată de fasole şi năut

27 februarie 2015   Mâncăruri rapide

Foarte săţioasă acestă salată de fasole şi năut este indicată pentru cei care ţin post dar nu numai.

Ingrediente pentru salată de fasole şi năut

300 g fasole boabe (albă şi roşie) 200 g năut 1 ceapă mare albă câte 1/2 ardei gras (verde, galben, roşu) 2 linguri porumb din conservă

4 linguri ulei

2 linguri zeamă de lămâie (sau oţet de mere)

1/2 linguriţă oţet balsamic

busuioc uscat

sare

piper

Mod de preparare pentru salată de fasole şi năut

Se pun la înmuiat boabele de fasole şi năutul cu o seară înainte. Se scurg şi se fierb separat. Se scurg de apa în care au fiert şi se aşază într-o salatieră (sau castron) mare.

Se adaugă, peste fasole şi ­năut, ceapa tăiată felii subţiri sau cuburi, porumbul scurs de zeamă, precum şi ardeii curăţaţi de seminţe şi tăiaţi cubuleţe.

Separat, se amestecă uleiul, zeama de lămâie (sau oţetul de mere), oţetul balsamic, busuioc uscat, ­sare şi piper, după gust. Cu sosul obţinut se asezonează salata. salata de fasole şi năut se ­lasă să stea 15 minute să se aromatizeze ­bine şi se serveşte.

Mai multe