Salată de fructe cu sos de vanilie şi zahăr caramel
Uşor de preparat şi foarte delicioasă, salata de fructe cu sos de vanilie şi zahăr caramel este binevenită în anotimpul răcoros. Ingrediente
2 portocale
2 mere
câteva boabe de strugure sau vişine din vişinată
Ingrediente sos de vanilie
1 ceaşcă zahăr
2 linguri făină
1/4 linguriţă nucşoară rasă
1 ceaşcă apă rece
2 linguri unt
1 fiolă esenţă de vanilie
Pentru zahăr caramel
150 g zahăr
Cum se prepară
Se curăţă portocalele şi merele de coajă şi se taie felii subţiri. Vişinele se scurg bine, iar boabele de strugure se scot de pe ciorchine. Se repartizează în pahare sau ceşti.
Pentru sos, într-o tigaie se amestecă zahărul, făina, nucşoara şi se adaugă apa rece. Se aduce la fiert şi se amestecă mereu să nu se prindă. Se adaugă untul şi vanilia. Se toarnă peste amestecul de fructe.
Se caramelizează zahărul şi imediat după ce a devenit maroniu se toarnă peste salata de fructe cu sosul de vanilie.