Salată de năut cu brânză feta, reţeta rapidă FOTO

5 aprilie 2017   Mâncăruri rapide

Iată o salată inspirată din bucătăria orientală. Este o reţetă simplă, iar la final vei obţine o salată delicioasă şi săţioasă, cu năut şi brânză feta. Dacă ţii post, renunţă la brânza feta şi serveşte salata ca atare.

Salată de năut cu brânză feta - Ingrediente (2 porţii)

300 g năut (boabele fierte şi scurse în prealabil) 60 g brânză feta 10 g ghimbir 3 căţei de usturoi 3 roşii uscate, în ulei ¼ legătură pătrunjel ½ ceapă roşie 20 g seminţe de pin, prăjite zeama de la 1/2 lămâie 3 linguri ulei de măsline sare piper

Salată de năut cu brânză feta - Mod de preparare

Dai ghimbirul prin răzătoare. Cureţi şi zdrobeşti usturoiul. Feliezi roşiile uscate, toci pătrunjelul şi tai ceapa juliene.

Încălzeşti boabele de năut într-o cratiţă mică. Adaugi ghimbirul şi usturoiul şi le amesteci pe toate. Iei de pe foc şi dai deoparte năutul, să se răcească.

Fărâmiţezi brânza feta cu degetele şi o adaugi peste boabele de năut, împreună cu roşiile uscate, pătrunjelul tocat, seminţele d epin, zeama de lămâie şi uleiul de măsline.

La final, amesteci toate ingredientele bine, într-un bol de salată, şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Serveşti salata caldă.

kitchenstories.io

Salată de năut cu legume, de post

Salată de năut cu legume, de post

Curry de năut, cea mai aromată mâncărică de post

Curry de năut, cea mai aromată mâncărică de post

Mâncărică de năut cu chimion şi roşii

Mâncărică de năut cu chimion şi roşii

Paste cu năut şi sos de usturoi

Paste cu năut şi sos de usturoi

Mâncărică de spanac şi năut de post

Mâncărică de spanac şi năut de post

Mai multe