Salată de năut cu brânză feta, reţeta rapidă FOTO
Iată o salată inspirată din bucătăria orientală. Este o reţetă simplă, iar la final vei obţine o salată delicioasă şi săţioasă, cu năut şi brânză feta. Dacă ţii post, renunţă la brânza feta şi serveşte salata ca atare.
Salată de năut cu brânză feta - Ingrediente (2 porţii)
300 g năut (boabele fierte şi scurse în prealabil) 60 g brânză feta 10 g ghimbir 3 căţei de usturoi 3 roşii uscate, în ulei ¼ legătură pătrunjel ½ ceapă roşie 20 g seminţe de pin, prăjite zeama de la 1/2 lămâie 3 linguri ulei de măsline sare piper
Salată de năut cu brânză feta - Mod de preparare
Dai ghimbirul prin răzătoare. Cureţi şi zdrobeşti usturoiul. Feliezi roşiile uscate, toci pătrunjelul şi tai ceapa juliene.
Încălzeşti boabele de năut într-o cratiţă mică. Adaugi ghimbirul şi usturoiul şi le amesteci pe toate. Iei de pe foc şi dai deoparte năutul, să se răcească.
Fărâmiţezi brânza feta cu degetele şi o adaugi peste boabele de năut, împreună cu roşiile uscate, pătrunjelul tocat, seminţele d epin, zeama de lămâie şi uleiul de măsline.
La final, amesteci toate ingredientele bine, într-un bol de salată, şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Serveşti salata caldă.
Salată de năut cu legume, de post
Salată de năut cu legume, de post
Curry de năut, cea mai aromată mâncărică de post
Curry de năut, cea mai aromată mâncărică de post
Mâncărică de năut cu chimion şi roşii
Mâncărică de năut cu chimion şi roşii
Paste cu năut şi sos de usturoi
Paste cu năut şi sos de usturoi